covid-19 lockdown

‘Meester, wat kan ik doen tijdens quarantaine en lockdown?

Maak je huis schoon. Helemaal! In alle hoeken en gaten. Zelfs plekken waar je nooit de moed en het geduld voor had om op te ruimen. Maak uw huis glashelder schoon. Verwijder stof, spinnenwebben, onzuiverheden. Zelfs op de meest verborgen plekken. Je huis vertegenwoordigt jezelf: door je huis schoon te maken, maak je ook je hoofd leeg.

Meester, maar de tijd is erg lang. Hoe kan ik, nadat ik voor mezelf en mijn huis heb gezorgd, de lockdown beleven en benutten?

Denk eraan wat kan worden opgelost en verwijder wat je niet meer nodig hebt. Houd je bezig met naaien en begin met een broek, naai de versleten randen van jurken, herstel een meubelstuk, repareer alles dat de moeite waard is om gerepareerd te worden. De rest gooi je weg. Met dankbaarheid. En met het bewustzijn dat het voorbij is. Door opruimen en verwijderen van je omgeving, zuiver je ook jezelf.

Meester en wat dan? Wat kan ik die lange tijd alleen doen?

Zaai! Een heel klein zaadje in de aarde. Verzorg een plant, geef hem elke dag water, praat met hem, geef hem een ​​naam, verwijder de dorre bladeren en het onkruid dat hem kan verstikken en waardevolle levensenergie kan stelen. Het is een manier om voor je innerlijke zaden, je verlangens, je intenties, je idealen te zorgen.

Meester wat als ik door de leegte mij ga vervelen? … als de angst voor ziekte en dood mij gek maakt?

Spreek met hen. Bereid ook voor hen de tafel voor, reserveer een plaats voor al uw angsten. Nodig ze uit voor een etentje met jou. En vraag hun waarom ze nu bij je komen. Welke boodschap ze willen brengen. Waar ze met je over willen praten.

Meester, ik denk niet dat ik dat kan …

– Je vraag gaat niet over de problemen met betrekking tot de  lockdown of quarantaine, maar het gaat om de angst om je innerlijke ziel onder ogen te zien, Degene die je altijd al bij je wilde hebben. Nu kun je niet weglopen. Kijk Hem in de ogen, luister en je zult ontdekken dat Hij je tegen de muur zet. Hij houdt je in quarantaine zodat Hij met je kan praten. Zoals de zaden kunnen ontkiemen als ze alleen zijn.

(originele post van Zen Toyo)

Vertaald door P. Richard Lobo, SVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

call Svd Holland