UItnodiging voor een Rome Reis

Kerstmis tegemoet in Rome…11 tot en met 16 december

De Friezenkerk nodigt u uit!

In de advent bereidt heel Rome zich voor op het Kerstfeest. Vanouds wordt dit feest groots in Rome gevierd. Heel de stad komt in de ban van de geboorte van het kerstkindje. Al in het prille begin van het christendom wordt dit kind tegenover de keizer geplaatst. Deze wereld moet het niet hebben van een vrede die door oorlogen en geweld wordt bereikt. Op prachtige mozaïeken uit de oudste tijden zien we hoe koningen buigen voor het kind van Bethlehem.

De Friezenkerk in Rome nodigt u uit om een week lang met ons door de stad te trekken, kijkend, nadenkend. Noem het een week van bezinning, retraite, hoe u het wilt. Laat u zich met ons inspireren door de gelovigen van vroeger, die ons zoveel moois hebben achtergelaten. En we laten ons inspireren door de kerk van vandaag. We zullen de paus ontmoeten en we zullen zien hoe de parochies zich voorbereiden op het kerstfeest.

Iedere dag is er een eucharistieviering of vesper waarin voorgaat mgr. A.Hurkmans, rector van de kerk en emeritus bisschop van Den Bosch.

De diaken van de kerk, Kees van Duin, leidt ons door de stad. Hij is officieel stadsgids van Rome.

Diaken Rob Mascini, theoloog en kenner van Rome, zal op alle interessante plekken die we bezoeken ons over Kerstmis vertellen.

Bij de reis is inbegrepen een voorbereidingsdag en een slotdag in Nederland onder leiding van pastoor Kees van Lent. Deze dagen worden gehouden in het prachtige bezinningscentrum ‘De stal op de Kaag’ op Kaageiland (za 18 nov.2017 en za 13 jan.2018 van 11.00-16.00u)

De reis wordt verzorgd door Drietour. Afhankelijk van de groepsgrootte gaat de reis ongeveer €1100,00 kosten.

Meer informatie over allerlei praktische zaken als vlucht, hotel enz. krijgt u bij de reisorganisatie. info@drietour.nl  088 310 0555. Voor informatie over de inhoud van deze week kunt u contact opnemen met diaken Rob Mascini. U kunt zich ook bij hem opgeven.

robmascini@gmail.com 023-5291484

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

call Svd Holland