Update in Nieuwegein

Mgr Herman Woorts bezoekt de Missionaire Leefgroep SVD in Nieuwegein

Op 26 juli 2017 had de Missionaire Leefgroep SVD in Nieuwegein de eer Mgr. Herman Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht, te ontvangen. Pater provinciaal Avin Kunnekkadan was uit Teteringen voor deze gelegenheid ook naar Nieuwegein gekomen.  Het doel van de ontmoeting was om eerdere contacten met het aartsbisdom te vernieuwen en de mogelijkheden te verkennen van een intensiever samenwerking met het aartsbisdom. Voor bisschop Woorts was het een gelegenheid om de gemeenschap beter te leren kennen.

Monseigneur opende de ontmoeting met gebed en de hartelijke groeten van Kardinaal Willem Eijk.  Namens de communiteit liet preses Jean-Pierre Akueson

de bisschop weten zeer verheugd te zijn over zijn bezoek. Nadat iedereen zich had voorgesteld presenteerde pater Herman Wijtten de geschiedenis van de Missionaire Leefgroep sinds het begin op 7 juni, 1981. .  Bisschop Woorts toonde oprechte belangstelling  en verzekerde ons dat hij, Kardinaal Eijk, Hulpbisschop Hoogenboom en de leden van de staf uitvoering zou informeren over de bijeenkomst.

 

De medebroeders pater Melvin Victor Tharsis, pater Sylvester Manek Eko en pater Rian Supardi waren op tijd teruggekeerd van hun taalinstituut in Utrecht om aan de ontmoeting te kunnen deelnemen.  Mgr. Woorts was duidelijk blij met hun aanwezigheid en actieve participatie in het gesprek.  De ontmoeting werd afgesloten met een gebed in de kapel en een foto ter herinnering.

 

Pater Jean Pierre Akueson, SVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

call Svd Holland