Kiemkracht Project Amsterdam

P.M.Jehandut,SVD.

Anderhalf jaar geleden hebben de zusters van de Dienaressen van de Heilige Geest en de paters van de SVD een diaconaal project opgezet. De naam van dat project is: Kiemkracht. De locatie van dit project vindt plaats in de Anna Bonifatius kerk te Amsterdam.  Het kiemkrachtteam is blij met haar ontwikkeling. Op dit moment zijn er drie verschillende activiteiten: meditatie, inloop met lunch en yoga.

Op de eerste maandag van de maand  is er een meditatieavond dat door zr. Judith (SSpS) begeleid wordt. Er zijn acht tot tien mensen die hieraan deelnemen. De stilte tijdens de meditatie vinden de mensen belangrijk en ook het napraten waarbij men koffie/thee kan drinken.

Elke dinsdag van 10.30-14.00 uur is er een inloop waarbij iedereen welkom is. De bezoekers zijn parochianen van de ABG parochie, migranten en vluchtelingen uit het Afrikaanse continent. Het aantal bezoekers kan wel toenemen tot 47 mensen. De sfeer is altijd goed en aangenaam.  Het hart van dinsdag is: het samenzijn, ontmoeting, koffie/thee drinken, korte film kijken, aandachtgeven aan elkaar en de lunch samen genieten. In het begin gaf het team haar bezoekers voor de lunch soep en brood. Maar nu krijgt iedereen een warme maaltijd: rijst, vlees en groenten. De bezoekers vinden de maaltijd  lekker. Iedereen gaat naar huis met blijheid. De bezoekers van dinsdag geven ook hun vrijwillige bijdrage aan Kiemkracht. Hierdoor voelen ze zich betrokken bij Kiemkracht. En zijn een paar vrijwilligers die het team bijstaat, maar de bezoekers zijn ook zeer behulpzaam. Na het eten doen ze bijvoorbeeld spontaan de afwas en afdrogen in de keuken, de tafels terugzetten en de zaal in orde maken.  Het team is erg blij om dit te mogen ervaren.

Elke woensdagmiddag is er yoga les plus meditatie die gegeven wordt door pater James Arul (SVD). Er zijn nu 7 vaste deelnemers die aan deze activiteit meedoen.

Het Kiemkracht project wordt voornamelijk gefinancierd door de goede wil van de donateurs. Aan hen zegt het Kiemkrachtteam hartelijk dank.

 

M.Jehandut,svd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

call Svd Holland