District Sint Jan in Perspectief

Het begint van dit jaar heeft P. Kees v.d. Geest, SVD de taak als district overste overgedragen. In verband met de visie van onze provincie als wij nu een nieuw hoofdstuk gaan beginnen, reflecteren ook wij als een district hoe wij samen kunnen betekenen om de visie van onze provincie uit te voeren. In dit zin gaan wij ook met de mooie traditie als een district door om de band tussen de medebroeders te versterken met onze regelmatige bijeenkomsten waarop wij onze zorgen en inspirerende verhalen met elkaar kunnen delen.

Met P. Jean Pierre Akueson, SVD proberen wij nu om een nieuw kleur te geven in het district die langzaam wordt heel diverse, in het bijzonder met de aankomst van nieuwe medebroeders en missionarissen van veel verschillende kanten van de wereld. Deze situatie verandert ook zeker onze manier van denken en kijken als een district. Het is heel verrijkend om met veel verschillende nationaliteiten samen te werken. Wij worden meer en meer internationaal met de aanwezigheid van nieuwe medebroeders, tegelijkertijd is het ook een uitdaging om hun zich thuis te laten voelen. Wij krijgen ook dus een niveau van verantwoordelijkheid hoe wij als district hun kunnen assisteren. De vorige maanden hebben ook wij een paar extra District activiteiten toegevoegd samen met de regelmatige bijeenkomst elke twee maanden. Extra activiteiten zoals bezinningsdagen en uitjes vinden wij ook belangrijk in de opbouw van onze district als een component van de NEB-provincie. In dit zin keren wij terug naar het fundament van onze missie werk overal in de wereld; Relaties.

Volgend jaar is het ook het kapittel in Rome, waarbij alle SVD-gemeenschappen werden gevraagd om iets bij te dragen in ons doel en reis tot vernieuwing in onze missionaire roeping. Wij hebben dus prioriteit ook gegeven op het verzoek van onze generalaat voor ons generale kapittel in Rome. Het was een vruchtbare vergadering die spiegelt ook onze eenheid in onze gemeenschappelijke roeping als missionarissen van het Goddelijke Woord. Ten slotte wij gaan door met onze taak als een instrument van Gods genade in onze missiegebied, met de richtlijn van onze congregatie en provincie. Wij hopen dat in het komende jaar kunnen wij het district ook ontwikkelen om meer effectief te zijn als een sub-organisatie in de provincie, wij plannen dus om een district commissie ook in de toekomst te organiseren in het licht van onze SVD constitutie om te helpen nadenken over de rol van de district in de uitvoering van het provinciale actieplan.

By: P.Sedfrey Nebres,SVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

call Svd Holland