10 JAAR JUBILEUM VAN MICHAEL

10 JAAR JUBILEUM VAN MICHAEL

Michaelkerk in Breda heeft haar 10 jubileum vanaf 29 november tot en met 1 december gevierd. Onze medebroeders zorgen voor deze kerk die onder Augustinusparochie valt. Hieronder leest u een klein verslag van.
Het begon vrijdagavond 29 november met een heel inspirerende lezing door Leo Fijen, die ons met zijn verhaal een bijzondere kijk gaf op kerkvernieuwing. Aan de hand van zijn vele voorbeelden liet hij ons zien dat luisteren naar mensen, waar je ze ook ontmoet, een belangrijke manier is van kerk zijn. Naar buiten gaan, mensen ontmoeten en opzoeken. Op die manier kunnen mensen God ontmoeten in elkaar. Het wordt heel inspirerend beschreven in het boek “Toekomst zien in de kerk”.
Mensen welkom heten in de kerk voor de viering. Het werkt, want zondag heeft het een van onze parochiaan gedaan. Ze ontmoette gelijk een echtpaar dat voor de eerste keer bij de viering bijwoonde en net in de wijk was komen wonen. Ze waren blij met de aandacht, het praatje en de uitleg.
Zaterdagmiddag een mooie film en ’s avonds het concert. Beide koren en de organist hebben er een mooie avond van gemaakt. Na het welkom door pastoor Richard heeft onze bouwpastoor Wiel Wiertz teruggeblikt op de oude kerk, de bouw van de nieuwe kerk en de huidige situatie. Fijn om zijn verhaal te horen.
Er waren veel mooie momenten. Voor mij persoonlijk was het een bijzonder moment toen de dirigente van Inspiration de mensen in de kerk met een eenvoudig gebaar uitnodigde om het Halleluja met te zingen. Aarzelend zong men aan het begin mee, maar het werd steeds meer, het gaf mij een groot gevoel van saamhorigheid (kippenvel momentje). Na afloop hebben we nagenoten onder het genot van een drankje.
Zondag de viering. Een volle kerk, mensen uit de hele parochie, uit alle culturen die bij ons hun thuisbasis gevonden hebben voor hun eigen vieringen, maar nu bij ons aansloten. Liederen en lezingen in de verschillende talen. Samen bidden en zingen. Het was warm en sfeervol.
Aan het einde een verrassing voor Gerard Coremans die een diocesane onderscheiding mocht ontvangen uit de handen van Richard, voor alles wat hij voor de parochie en voor de Michaelkerk in het bijzonder gedaan heeft. Welverdiend.
Na afloop was er koffie/thee met allerlei lekkers. Daarna nog een drankje en een hapje. Dit allemaal uitstekend verzorgd door de cateringgroep. Ze hebben dit hele weekend iedere activiteit op een bijzondere manier verzorgd met hun goede zorg, waarvoor onze hartelijke dank.

Anja Wauben
Team ondersteuner
H. Augustinusparochie Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

call Svd Holland