18e SVD Generaal Kapittel Begint

Met 151 deelnemers uit 46 landen en vijf continenten, waarvan delegaten en supereuren van 58 provincies, regio’s en missies, vertegenwoordigers van meer dan 6000 SVD Missionarissen die in 84 landen over de hele wereld werken, leden van de Algemene Raad, functionarissen van het generalaat, twee vertegenwoordigers van de zendingszusters van de Heilige Geest, 4 lekenpartners uit de vier zones (AFRAM, ASPAC, EUROPA en PANAM), SVD-waarnemers en personeel, verzamelen zich in het Centro Ad Gentes in Nemi, Italië, van 17 juni tot 14 juli 2018 voor het 18e generaal kapittel.

Het thema van dit Kapittel is: “‘De liefde van Christus beweegt ons’ (2 Kor 5:14): Geworteld in het Woord, toegewijd aan zijn missie.”

Naast het bespreken van het hoofdthema, zal de basisagenda van het hoofdstuk ook de rapporten van het generalaat, zones, provincies / regio’s / missies zijn; de herziening van de resoluties, aanbevelingen en Congregationele richtingen van het 17e Generaal Kapittel, de voorgestelde resoluties en aanbevelingen van het generalaat, provincies / gewesten / missies en individuele confraters, en de verkiezing van de algemene overste en zijn raad.

De Sociëteit van het Goddelijk Woord (SVD) is een congregatie van priesters en broeders die werd gesticht door Sint Arnold Janssen in 1875 in Steyl in Holland. Ze zijn ook algemeen bekend als Goddelijke Word-zendelingen. De leden van de congregatie zijn aanwezig en werken op alle continenten van de wereld. Ze houden zich voornamelijk bezig met pastoraal werk, onderwijs, bijbels apostolaat, communicatie, gerechtigheid, vrede en integriteit van de schepping en andere gespecialiseerde ministeries.

Modeste Munimi, SVD
Algemene communicatiecoördinator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

call Svd Holland