Nieuwe SVD Gemeenschaap in Hoofddorp

Augustus was een nieuwe maand voor mij en Pater Eko. Wij waren begonnen met de nieuwe SVD gemeenschaap hier in Hoofddorp. Een paar weken daarna kwam er ook Pater Bert Wooning bij uit de gemeenschaap in Breda Noord. Drie mannen wonen nu in de pastorie om de nieuwe gemeenschaap te beginnen.

Wij zijn heel dankbaar voor de gastvrijheid en openheid van onze parochie gemeenschaap. Er waren geen momenten dat wij geïsoleerd of als vreemdelingen voelden. wij voelden zich echt welkom in deze mooie gemeenschaap. Dit is de geest denk ik van een kerk die echt bruisend en levendig is. Dat wij een sfeer van openheid kunnen maken voor iedereen.

Het wordt ook een goed begint voor de SVD zelf als een congregatie hier in onze parochie. Het is ook ons gebed dat wij iets kunnen bijdragen in onze kerk gemeenschaap. Ik hoorde in een van de bijeenkomsten van onze parochie raad dat onze kerk al een internationale gemeenschaap is. Inderdaad met de aanwezigheid van zoveel nationaliteiten kunnen wij echt zeggen dat het inderdaad is. Iedere keer probeer zoveel mogelijk samen met Pastoor Kees om mensen in hun eigen moeder taal te begroeten. Na de vieringen, komt het in Arabisch, Spaans, Nederlands, Indonesisch, Engels, en noem maar op. Maar Kees weet wel veel meer hoor.

Maar ondanks de verschillende culturen en talen om ons heen  toch hoor je wel een algemene taal die wordt gesproken. De taal van het hart. Er is natuurlijk niet zoiets als een perfecte gemeenschaap maar toch voel ik wel in onze gemeenschaap dat wij elkaar echt proberen verstaan met de taal van ons hart. Dat maakt een gemeenschaap. Dat maakt een kerk. Niet een kerk van stenen en versieringen maar een kerk van mensen die aan elkaar hun hart kunnen delen en geven.

Dit wordt ook een inspiratie voor ons als missionarissen. De eerste principe van missiologie zegt dat wij als missionarissen niet moeten vergeten dat voordat wij ergens naartoe komen was al God daar geweest. God is al daar. De missie gaat over de mensen, mensen die God als zijn kinderen noemt. Wij hopen dat wij ook de geest van onze SVD naar onze gemeenschaap kunnen delen in de geest van Gods liefde en trouw.

Onze stichter Arnold Janssen erkende altijd het feit dat ons werk niet gewoon kan gaan zonder de steun van de mensen. Dat wij de mensen nodig hebben om de missie voor te zetten. In zijn geest komen wij hier om de vleesgewordene Woord van God ook in ons midden aanwezig maken. En hopelijk in de toekomst kan nog meer SVD paters hier bij ons komen om het Woord met ons te delen. Wij kijken nu samen naar een toekomst vol met enthousiasme en  verwachting hoe God zijn genade ons zal geven.

Wij bidden dus ook voor een vruchtbare samenwerking en mogen wij samen met Jezus het Goddelijke Woord onze roeping samen beleven en uitvoeren met veel liefde.

by: Sedcfrey Nebres, SVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

call Svd Holland