EEN KORT INTERVIEW MET PATER ANTONIO TRAN, SVD OP DE MAAND VAN DE MISSIE

EEN KORT INTERVIEW MET PATER ANTONIO TRAN, SVD OP DE MAAND VAN DE MISSIE
Gilbert: Goedemorgen, pater Antonio Tran. Gefeliciteerd met de nieuwe benoeming als coördinator van de sociale communicatie van de provincie Nederland en België sinds september 2019.
Vertel ons over jouw plan voor sociale communicatie in Nederland?
Tony Tran: Goedemorgen, pater Gilberto. Ik wil je ook feliciteren omdat je benoemd bent als jeugdcoördinator van de provincie, en je bent heel ijverig en hebt een jonge geest. Je vroeg me naar het plan voor sociale communicatie in Nederland, toch? Ik blijf echt het werk doen van onze getalenteerde mederbroer Sedfry, nu is hij in de Filippijnen. Ik heb onze website vernieuwd met interessantere kolommen zoals 4 dimensies van de congregatie: JUPIC, BIJBEL, MISSIEANIMATIE EN COMMUNICATIE. we hebben ook een kolom met homilieën met verschillende talen zoals Tagalog, Spaans, Engels, Nederlands, Frans, Chinees, Vietnamees en Bahasa omdat we veel medebroeders uit Indonesië hebben. We hebben ook een kolom met nieuws van binnen en van de wereld, we hebben ook een kolom blogs … Zodat de medebroeders met schriftelijke artikelen kunnen deelnemen. We hebben ook een zeer actief Facebook-account omdat we bijna elke dag iets goeds publiceren om met mensen te communiceren.

Gilbert: Leuk hoor, pater Antonio. En we zijn nu in de missiemaand. Welk idee heb je om zendingsactiviteiten op het gebied van sociale communicatie te motiveren?
Tony Tran: Een goede vraag. Tegenwoordig, elke mens heeft een smart met multigebruikt. De sociale communicatie zelf is ook een missie omdat we met mensen kunnen communiceren, vooral jongeren of mensen die sociale netwerken gebruiken, bijbelse berichten, interessante afbeeldingen, nuttige videoclips … voor hen hebben ze een positieve visie op de Kerk en een gezicht genadig van God de Vader. Ik denk dat als we weten hoe we sociale netwerken op een goede manier kunnen gebruiken, we veel successen zullen behalen.

Gilbert: Gezellig pater Antonio Tran. Nog een laatste vraag. Hoe voel je je als je na 2 jaar in Nederland hebt gewoond?
Tony Tran: Hoe ik me voel. Ik voel me goed sinds ik hier ben aangekomen. Hoewel het weer erg koud is in de winter, pas ik me goed aan. De mensen zijn erg vriendelijk en de natuur is erg prachtig. Ik pas me echter nog niet zo goed aan omdat veel dingen hier anders zijn en ik me elke dag moet aanpassen. Het gemeenschapsleven is hier ook heel anders en ik went er nog niet aan. Ik vraag je om mij te bidden voor een snelle aanpassing.

Gilbert: Hartelijk bedankt pater Antonio Tran voor jouw delen. Moge God je en jouw werk op het gebied van communicatie zegenen. Ik zal tot je bidden en ik wens je veel succes in het religieuze zendingsleven.
Antonio Tran: Ik bedank je ook pater Gilberto voor dit korte interview. Ik wens ook dat je altijd ijverig bent en een jong hart en geest hebt om met jonge mensen te begeleiden omdat je veel talenten hebt. God zegene je. Hartelijk bedankt. Muchas gracias.
Uitgevoerd door de paters Antonio Tran, svd
en Gilberto, svd
Holland, oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

call Svd Holland